lisbethbonde.dk > kunstformidling > kunstbøger > Manual


'Hvorfor kunst'

Redaktion: Lisbeth Bonde og Maria Fabricius Hansen

bogforside

Det skrev pressen bl.a.:

Hvorfor kunst? er god læsning, noget at blive klogere på (der skal være noget at citere i forlagets annonce), der er Else Marie Bukdahl, der kan skrive personligt og engageret, så man ikke tvivler på, at det må være sandt, om Caravaggio, der er Gertrud Købke Sutton, der kan håndværket og ikke kan skrive uvedkommende, og der er Cai Ulrich von Platen, der leverer en lille historie med en fin klassisk pointe.  (Weekendavisen)

**** Antologi med inspirerende tekster om afgørende møder med kunstværker giver læseren lyst til at se flere værker af den enkelte kunstner og til at danne sig sin egen mening. Det er i sig selv et spring. (Berlingske Tidende)

”Bogen forsøger at skabe en modvægt til det kunstsyn, der er forankret i pengeøkonomien…Det bliver aldrig mere højpandet, end at alle kan være med. Ikke mindst fordi samtlige bidrag er korte, overskuelige og personligt vinklede…Man er bogen igennem i interessant selskab, både på tekst- og billedsiden.” (Politiken)

***** ”Vi lever i en tid, da kunstnere nyder perfekt frihed…Som Richters maleri på forsiden af bogen, er nutidens kunst et flimrende foretagende, hvor der er plads til lidt, eller rettere, til meget af hvert. Denne totale kunstpluralisme kunne man skrive en sur bog om, hvori udstoppede hundehvalpe, sammensyede grisekroppe og lort på dåse atter kunne få en masse nedladende ord. Eller man kunne, som kunsthistorikerne Lisbeth Bonde og Maria Fabricius Hansen har gjort, bede en række kunstfolk skrive om, hvilket kunstværk der betyder mest for dem… Bidragyderne kommer vidt omkring…men …insisterer på, at kunst er noget meget specielt. 

Fakta om bogen
1. udgave
Hæftet,  294 sider
ISBN: 9788702060034
Gyldendal 2007
Omslag: Camilla Jørgensen