lisbethbonde.dk > kunstformidling > kunstbøger


Bogen "Kunstnere på tale"


Bogen 'Kunstnere på tale', som udkom på Aschehoug i 2002, rummer interview med nogle af det 20. århundredes bedste danske kunstnere, heriblandt:

 

Carl-Henning Pedersen
Per Kirkeby
Bjørn Nørgaard
Ingvar Cronhammar
Ejler Bille
Sven Daslgaard
Palle Nielsen
Sven Havsteen-Mikkelsen
Erik Thommesen
Mogens Andersen
Hein Heinsen
Mogens Møller
Krass Clement
Stig Brøgger
Jane Muus
m.m.fl.

Bogen fik følgende modtagelse af pressen:

"Lisbeth Bondes interviewbog gør dansk kunst ære…Artiklerne er informative, brokkende og indimellem ganske underfundigt lette og dybe — der er høj søgang  i inderbassinet…Lisbeth Bonde gør meget ud af at præsentere kunstnerens værk, hun formidler og trækker linier bagud i kunstnerens produktion, skriver billedtekster og forsyner udgivelsen med person- og emneregister….."
Erik Steffensen, Weekendavisen

"Lisbeth Bonde hører mellem vores bedste kunstkritikere her og nu — hun er vågen, velorienteret og frygtløs, som en kritiker skal være, hvis det skal være godt og vedkommende, det hun skriver. Og hun er ikke hildet i fordomme og plejer ikke sine egne, mulige forkærligheder, men tager stilling fra sag til sag. Derfor er hun også ideel som samtalepartner for så indbyrdes forskellige kunstnere, som dem hun her har valgt ud…"
Mikael Wivel, Information

 "Kunstnere på tale" — titlen er lige så velvalgt som forsidens foto af pensler, kaffekop og båndoptager — vil kunne interessere et bredt spektrum af læsere. Både fagfolk og andre, der har tænkt over kunstens og livets forskelle, ligheder, kategorier, vildveje og imperativer, og endelig dem, der knap kender de talende kunstneres navne, men gerne vil vide, hva der foregår i hovedet på sådan nogle….Lisbeth Bonde har gjort os alle sammen en tjeneste ved at fastholde dette lødige persongalleri i deres samtidighed."
Marie Tetzlaff, Politiken

"...det hænder af og til, at interviewer og offer gerne vil noget mere, f.eks. lægge nogle større tankeperspektiver ind. Det er netop det, der karakteriserer Lisbeth Bondes interviews…de holder til det, fordi de tilsammen giver et bredt og mangfoldigt billede af tankerne og holdningerne på kunstscenen og skærper de enkelte kunstneres profil. Det lykkes gennemgående Lisbeth Bonde at udfolde stor kunstnerisk og faglig indsigt uden at distancere sig fra det, som bør kunne fange den interesserede lægmand."
Bent Irve, Jylands-Posten

"Man sluger de 'gamles' garvede meninger i spændt forventning om, hvad det kan udløse af unge, nye. Sig det ikke til nogen, men bogen har gjort mig til skabsfan af Lisbeth Bonde."
Rud Kofoed, Ekstra Bladet

"Lisbeth Bonde formår med disse interview at skabe afrundede helheder. Hun stiller klare spørgsmål og får fyldige svar. Især interviewet med Ingvar Cronhammar må fremhæves for sin styrke og klarhed…Der er ingen tvivl om, at denne bog med 23 kunstnerinterview vil blive trukket frem fra reolen mere end én gang."
Eva Pohl, Berlingske Tidende