lisbethbonde.dk > kunstformidling > kunstbøger > Manual


Bogen 'Manual til dansk samtidskunst'


Af Lisbeth Bonde og Mette Sandbye

Pressen skrev

"En tiltrængt og meget kompetent oversigt og indføring i den unge danske samtidskunst" - Astrid la Cour, Berlingske Tidende
"Imponerende manual til dansk samtidskunst" - Ole Nørlyng, Weekendavisen
"De forener begejstring med faglighed og formår at åbne et svært tilgængeligt stof, dansk samtidskunst, for en bred læserskare." - Tom Hermansen, Jyllands-Posten

Manual til dansk samtidskunst er den første bog, der giver en samlet introduktion til de seneste femten års kunst på hjemlig grund. Sjældent har den unge kunstscene været præget af så stor mangfoldighed som nu; fra det traditionelle maleri over den socialt og politisk engagerede konceptkunst til den nye netkunst eksperimenteres der på livet løs. De yngre kunstnere arbejder på tværs af medierne og lader sig inspirere af internationale strømninger.

Bogen er en praktisk indføring i det brede og brogede felt, som kaldes samtidskunst. Hvert af bogens elleve kapitler introducerer til et medie og gør nedslag i repræsentatiove kunstneres værker. En stor del af disse er tilgængelige på landets museer; bogen slår døren ind til denne overrumplende verden af skæve, humoristiske og udfordrende manifestationer.
Manual til dansk samtidskunst er en rigtig brugsbog - lige til at putte i tasken før næste besøg på et kunstmuseum eller galleri.

Fakta om bogen
1. udgave
Hæftet, 392 sider
ISBN: 8702044501
Gyldendal 2006
Omslag: Camilla Jørgensen